Graduado Vojko Stolnik


Vojko se je s capoeiro začel ukvarjati leta 2005. Takrat se je priključil Športnemu in kulturnemu društvu Capoeira Angola Palmares, ki je organiziralo redne treninge v Mariboru. Društvo se je leta 2008 preimenovalo v Športno in kulturno društvo Capoeira Slovenija, v katerem ima Vojko funkcijo člana izvršnega odbora.  

Vojko je v okviru društva pričel s samostojnim vodenjem rednih treningov capoeire leta 2009 v Celju. V šolskem letu 2015/16 vodi redne treninge za otroke in odrasle v Celju in Mariboru ter redne treninge za otroke v Ljubljani in Domžalah. 

Z borilnimi veščinami se ukvarja že od desetega leta starosti. Trinajst let je treniral Shotokan karate in postal mojster stopnje 1. DAN. Leta 1998 se včlani v Društvo bojevniških veščin Bujinkan Ninpo Dojo Slovenija, kjer se je naslednjih sedem let izpopolnjeval v tradicionalni japonski bojevniški veščini Ninjutsu. V tem času se je izobraževal tudi pri svetovno znanih mojstrih te veščine na številnih seminarjih doma in v tujini. Poleg aktivnega treniranja capoeire se Vojko se dodatno izobražuje pri učiteljih drugih veščin in svoje izkušnje deli na seminarjih samoobrambe, ki jih organizira Športno in kulturno društvo Capoeira Slovenija. Redno obiskuje seminarje capoeire v Evropi, leta 2013 pa je odpotoval tudi v Brazilijo, kjer je treniral pri priznanih brazilskih mojstrih te veščine.

Po izobrazbi je univ. dipl. inž. gozdarstva. V prostem času se ukvarja z ornitologijo, pohodništvom in potapljanjem. Kot potapljač je nekaj časa deloval tudi v okviru podvodne reševalne službe v Gornji Radgoni. Zelo pomembno vlogo v njegovem življenju zadnjih deset let predstavlja vadba joge, s pomočjo katere najde smisel, mir in moč za nove izzive.