Mateja Vertelj


Mateja Vertelj je prvič spoznala capoeiro leta 2006, dve leti kasneje, ob nastanku Športnega in kulturnega društva Capoeira Slovenija, se z njo začela ukvarjati bolj resno in intenzivno. Po izobrazbi je profesorica športne vzgoje, z izbrano smerjo športno treniranje, kondicijski trener.  

Matejo šport spremlja že celo življenje. Kot bivša atletinja se je v času študija prvič spoznala s trenerskim delom v omenjenem športu. Med letom veliko časa preživi na snegu, kot učiteljica alpskega in nordijskega smučanja. Poleg tega jo že od majhnega privlačijo gore in svoje veselje do druženja, narave, vzgajanja, izobraževanja združuje kot vodnica PZS v vodenju tako mlajših, kot starejših udeležencev na njenih gorniških in kolesarskih turah ter taborih.

Capoeiro vidi kot celosten šport, ki združuje vrsto različnih elementov v celoto, kar je glavni razlog, da je v zadnjih letih ta postal stalnica v njenem življenju. Redno se udeležuje seminarjev capoeire v Sloveniji in tujini. Navdušenje nad capoeire jo je leta 2013 vodilo tudi v Brazilijo, kjer je svoje znanje izpopolnjevala pri različnih priznanih mojstrih te veščine.