Janina Žiberna


Janina se je s capoeiro začela aktivno ukvarjati leta 2010, čeprav se je zanimanje za to veščino pojavilo že dolgo pred tem. S capoeiro se je namreč prvič srečala v Španiji leta 2003. Popolnoma jo je prevzela eleganca, sproščenost, lahkotnost in igrivost gibov. 
 
Po nekaj mesecih aktivnega treniranja pri ŠKD Capoeira Slovenija se je vedno bolj začela vključevati v aktivnosti, ki pomagajo pri razvoju in delovanju društva: montaža videoposnetkov, promocija, uvajanje začetnikov v vadbo capoeire in organizacija Batizada ob koncu šolskega leta. Leta 2012 je opravila izpit za Vaditelja športne rekreacije 1. Pod mentorstvom Urške Stolnik se je začela pripravljati na samostojno vodenje skupine, ki jo je prevzela leta 2014. 
Znanje capoeire dopolnjuje na rednih treningih in seminarjih društva ter seminarjih, ki jih redno organizirajo prijateljska društva v Avstriji, Nemčiji, Italiji in na Hrvaškem. Zelo jo je zaznamoval tudi obisk Salvadorja leta 2012. Mesec dni je večkrat dnevno trenirala pri velikih mojstrih capoeire kot so Mestre Henrique, Mestre Alabama, Mestre Lazaro idr.  
 
Po izobrazbi je Janina univerzitetno diplomirana psihologinja, z izkušnjami predvsem na področju kriznih intervencij, samomorov ter vodenja preventivnih delavnic iz področja duševnega zdravja. Prav tako je prostovoljka pri Rdečem križu. 
 
Prosti čas najraje preživlja aktivno, bodisi na različnih športnih vadbah ali v naravi.